Loading...
rdecapesazmedom 2
pesa2 2

Eko sok rdeče pese z medom 125g


10.00

Eko sok rdeče pese z medom je izdelek, ki vsebuje 16-kratni koncentrat rdeče pese, ki ni toplotno obdelan in ekološki med. Izdelek je slovenskega porekla. Ne vsebuje alkohola, konzervansov in barvil, zato je primeren tudi za otroke od enega leta dalje. Za boljšo absorbcijo pozitivnih učinkovin izdelek vsebuje C vitamin.Rdeča pesa že od nekdaj velja za zelo zdravo živilo, saj izboljšuje in čisti kri s tem, ko ji dovaja kisik. Omogoča absorbcijo ostalih vitaminov in mineralov, ki jih uživamo tekom dneva. Sok rdeče pese se veliko uporablja pri povišani telesni temperaturi, zdravljenju ledvic, jeter, žolča ter drugih bolezni, saj ima moč razstrupljanja in krepi organizem. Sveže iztisnjen sok rdeče pese je izjemno dragocen, v kombinaciji s kvalitetnim medom ekološke pridelavepa je njegova učinkovitost še večja

Delovanje izdelka je najučinkovitejše, če ga zaužijemo vsako jutro 15 minut pred prvim obrokom. Priporočljivo dnevno količino izdelka čim dlje zadržimo v ustih, saj s tem zagotovimo boljše učinkovanje.

Komu in zakaj priporočamo sok rdeče pese?

Otroci

Ker je sok rdeče pese z medom izredno prijetnega okusa, je primeren tudi za otroke, ki imajo slabo kri, so brez energije in pogosto zbolevajo. Priporočljivo je tudi uživanje rdeče pese po zdravljenju z antibiotiki, saj povrne ravnovesje v krvi.

Športniki in telesno aktivni ljudje

Naravna barvila, ki se nahajajo v soku rdeče pese, delujejo na delovanje naših celic, saj mitohondrijem dovajajo dodaten kisik, tako izboljšujejo celično delovanje in dvigajo raven energije v našem telesu. Ker je sok rdeče pese v našem izdelku v koncentrirani obliki (16-kratni koncentrat), olajša vnos potrebne količine učinkovin pred načrtovanim naporom (tekme, vzponi, daljša telesna aktivnost). Britanski znanstveniki so ugotovili, da rdeča pesa za več kot 16% poveča vzdržljivost, s tem pa tudi energijo in pripomore k boljšim rezultatom.

Vegetarijanci

Znanstvene raziskave so že pred leti potrdile dejstvo, da sok rdeče pese vsebuje visoke koncentracije železa, kalija ter veliko vitamina B9. Omenjene snovi so zelo koristne za naše zdravje, saj je železo pomemben dejavnik za nastanek rdečih krvnih celic, medtem ko kalij pomaga pri reguliranju krvnega pritiska in utripa. Folna kislina oz. vitamin B9 pa preprečuje slabokrvnost.

Bolniki

Rdeča pesa izboljšuje našo krvno sliko, zato jo priporočamo bolnikom pred operacijami in tudi po posegih, npr. kemoterapija, operativni posegi, poškodbe …

Pomnjenje

Naši možgani potrebujejo veliko kisika za boljše delovanje. Sok rdeče pese jim dovaja ravno kisik, s tem pa dodatno energijo. Pri učenju smo bolj koncentrirani in uspešni.

Preventiva

V zadnjem času je kronični problem družbe vsakodnevni stres in zakisanost telesa, kar lahko privede do bolezni ožilja, srca, diabetesa, rakavih obolenjRdeča pesa je naravni antioksidant, pomaga proti zakisanosti telesa, s tem pa tudi preprečuje pojav bolezni.

VIR: Editor

Bhagyalakshmi Neelwarne

Plant Cell Biotechnology Department

Central Food Technological Research Institute

Mysore, India

 

Zaradi sestavin naravnega izvora lahko pride do manjših odstopanj v okusu in videzu. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Osebe, ki so občutljive na med, naj se glede uživanja posvetujejo z zdravnikom. Izdelke hranimo pri sobni temperaturi do 25 °C. Izdelki iz medu so podvrženi procesu naravne kristalizacije, kar pomeni, da se lahko njihovo agregatno stanje spremeni iz tekočega v trdno. V tem primeru izdelki ohranijo vse svoje naravne učinkovine. V primeru toplotnega obdelovanja se te učinkovine zmanjšajo, zato ne priporočamo segrevanja nad 40°C.

Parameter Vrednost
Teža 125 g