,

EKO SOK RDEČE PESE Z MEDOM

(1 mnenje stranke)

7,00 17,00 

Eko sok rdeče pese z medom je izdelek, ki vsebuje 16-kratni koncentrat soka rdeče pese, ki ni toplotno obdelan in ekološki med. Izdelek je slovenskega porekla. Ne vsebuje alkohola, konzervansov in barvil, zato je primeren tudi za otroke od enega leta dalje. Za boljšo absorbcijo in stabilnost učinkovin je izdelku dodan vitamin C. Rdeča pesa je bogata z železom in antioksidanti, med pa je vir vitaminov in mineralov.

Šifra: Ni na voljo Kategoriji: ,

Prehransko dopolnilo proizvedeno v Sloveniji

Rdeča pesa je bogata z železom in antioksidanti. Železo je pomembno za nastajanje rdečih krvnih celic, ki prenašajo kisik po telesu. Pomanjkanje železa lahko povzroči slabokrvnost, kar se kaže v utrujenosti, bledi koži in težavah s koncentracijo. Rdeča pesa je zato dobra izbira za ljudi, ki trpijo za slabokrvnostjo, zlasti nosečnice, doječe matere in rakavi bolniki po kemoterapijah.

Antioksidanti pomagajo ščititi celice pred poškodbami, ki jih povzročajo prosti radikali. Prosti radikali so lahko posledica nezdravega načina življenja, kot je kajenje, uživanje predelanih živil in izpostavljenost onesnaženju. Rdeča pesa je lahko zato dobra izbira za ljudi, ki želijo zmanjšati tveganje za kronične bolezni, kot so bolezni srca, možganske kapi in rak.

Koristi rdeče pese za zdravje:

 • Železo v rdeči pesi lahko pomaga pri zmanjševanju utrujenosti in izboljšanju koncentracije.
 • Antioksidanti v rdeči pesi lahko pomagajo zmanjšati vnetja in izboljšati imunski sistem.
 • Rdeča pesa je vir vlaknin, ki lahko pomagajo pri prebavi in uravnavanju telesne teže.
 • Rdeča pesa vsebuje tudi vitamin C, ki je pomemben za absorpcijo železa.
RDEČA PESA (Beta vulgaris rubra)

Rdeča pesa vsebuje številne potencialno bioaktivne sestavine kot so nitrati, fenoli, askorbinska kislina (vitamin C) in karotenoidi. Posebej pa izstopajo betalaini, pigmenti z močno antioksidativno, protivnetno in kemoprotektivno aktivnostjo.

Ugodna sestava rdeče pese je razlog za vse večjo popularnost v živliski industriji, kjer ji pripisujejo zniževanje krvega tlaka, protivnetno delovanje, zmanjševanje oksidativnega stresa ter ohranjenje endotelne funkcije. Nektere študije omenjajo tudi ugodne vplive na športno zmogljivost zaradi vsebnosti prehranskih nitratov (1).

Rdeči pesi se na podlagi glavnih aktivnih sestavin pripisuje antioksidativno in protitumorsko aktivnost, nižanje krvenga tlaka, krvnih lipidov, krvnega sladkorja ter izboljšanje športne zmogljivosti (2).

V Sloveniji je bila narejena tudi diplomska naloga v kateri so ugotovili, da med z dodatkom zgoščenega soka rdeče pese vsebuje več fenolinih spojin in flavonoidov ter ima večjo antioksidativno aktivnost kot med brez dodatkov (3).

Uporaba:

 • Odrasli in otroci nad 12 let starosti: 20 g ali 2 žlici, 2 krat dnevno.
 • Otroci pod 12 let starosti: 10 g ali 1 mala žlička, 2 krat dnevno.

Sestavine:   (100 g)

  • Med 89%
  • Koncentriran sok iz rdeče pese 11%
  • Vitamin C 80 mg (100% PDV)
   PDV= priporočen dnevni vnos

Zaradi sestavin naravnega izvora lahko pride do manjših odstopanj v okusu in videzu. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Osebe, ki so občutljive na med, naj se glede uživanja posvetujejo z zdravnikom. Izdelke hranimo pri sobni temperaturi do 25 °C.  Izdelki iz medu so podvrženi procesu naravne kristalizacije, kar pomeni, da se lahko njihovo agregatno stanje spremeni iz tekočega v trdno. V tem primeru izdelki ohranijo vse svoje naravne učinkovine. V primeru toplotnega obdelovanja se te učinkovine zmanjšajo, zato ne priporočamo segrevanja nad 40°C.

1) Clifford T, Howatson G, West DJ, Stevenson EJ. The potential benefits of red beetroot supplementation in health and disease. Nutrients. 2015 Apr 14;7(4):2801-22. doi: 10.3390/nu7042801. PMID: 25875121; PMCID: PMC4425174.
2) Chen L, Zhu Y, Hu Z, Wu S, Jin C. Beetroot as a functional food with huge health benefits: Antioxidant, antitumor, physical function, and chronic metabolomics activity. Food Sci Nutr. 2021 Sep 9;9(11):6406-6420. doi: 10.1002/fsn3.2577. PMID: 34760270; PMCID: PMC8565237.
3) Janežič T. Antioksidativna učinkovitost in senzorična sprejemljivost medu z dodatki. Dipl. delo (UN). Ljubljana, Univ. v Ljubljani, Biotehniška fakulteta, Oddelek za živilstvo, 2018

Teža Ni na voljo
Dimenzije Ni na voljo
Velikost

250g, 125g, 60g

1 mnenje za EKO SOK RDEČE PESE Z MEDOM

 1. Maja (preverjena stranka)

  Vec kot odlicen izdelek. Uporabljam ga za slabokrvnost, malcek pa ga z veseljem je zaradi boljse imunosti.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

Shopping Cart